Blogartikelen over business, lifestyle & meer

Blog

Waarom je echt een hottub moet hebben

Een hottub, misschien heb je er al wel eens van gehoord, of misschien niet. Een hottub is eigenlijk een houten ronde ton gevuld met water dat warm gestookt moet worden. Dit kan je doen doormiddel van een houtgestookte kachel. Je kunt de temperatuur geheel naar eigen wens opstoken. Tegenwoordig zie je ook wel hottubs met een elektrische kachel in plaats van hout gestookt. De hottub komt oorspronkelijk uit Scandinavië. Daar gebruikte zij de hottub om op de koude, winterse dagen zichzelf op te warmen. Nu nemen steeds meer mensen een houtgestookte hot tub in hun tuin als manier om te ontspannen. Lees hier waarom een hottub een goed idee is om in je eigen tuin te zetten. 

Waarom een hottub? 

Een hottub is natuurlijk een goed middel om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Of als je uit je werkt komt na een drukke dag, kan het ook heerlijk zijn om even de hottub in te gaan. In alle drukte is het soms lastig om even een momentje voor jezelf te vinden. Hoe heerlijk zou het dan zijn als je dat moment van ontspanning in je eigen achtertuin kunt opzoeken? Ook is het heel goed om na een intensieve sportsessie, even in de hottub te gaan zitten. De warmte waar je dan in gaat zitten zorgt ervoor dat de spieren als het ware gemasseerd worden.  Daarnaast kun je het hele jaar door gebruik maken van de hottub, niet alleen in de winter. In de zomer kun je het water natuurlijk minder warm maken. En in de winter kun je er zelfs op de koudste dagen in, want hoe lekker is het om dan in een heel warm bad te stappen. Zo heb je er dus elk seizoen plezier van.  

Hout aanmaken  

De kindling cracker is daarbij onmisbaar voor je hottub. Hiermee maak je zelf de aanmaakhoutjes voor je hottub.  Je hebt vaak dun hout nodig om snel een vlam te krijgen voor bijvoorbeeld je BBQ of kachel. Echter is het soms moeilijk om op een veilige manier kleine houtjes te maken, bijvoorbeeld met een kettingzaag. Daarvoor is er de kindling cracker, hiermee kan iedereen heel snel en veilig dunner hout maken. Het is eigenlijk een hulpmiddel waarmee je blokken hout kunt splijten. Normaal zou je bijvoorbeeld met een bijl een stuk hout kapotslaan. Maar bij de houtklover zit de bijl al erin vast. Dus simpel gezegd is het enige wat je hoeft te doen is een stuk hout in de houtklover zetten, en deze kapot slaan met een hamer. Je vingers komen niet in contact met scherpe delen en daardoor is de kindling cracker heel erg veilig.   

 

Geef een reactie