Blogartikelen over business, lifestyle & meer

Blog

Tuinhout en tuinschermen

 

Voor de perfecte tuin is het belangrijk dat je fijne beschutting hebt. Wanneer je zelf een overkapping gaat maken of een tuinscherm dan kan je kiezen tussen het kopen verschillende soorten behandeld en onbehandeld hout. Bij hillhout tuinhout kun je daarnaast natuurlijk ook een overkapping of tuinscherm kopen op maat, maar je kan ook een tuinscherm in kant en klare stukken kopen. Deze kun je dan ook makkelijk in je tuin plaatsen. Je kunt verschillende soorten tuinschermen uitzoeken zoals een gesloten plankenscherm, een halfopen shutterscherm of een raamwerk. Al deze verschillende soorten tuinschermen kun je kopen van het merk trellisscherm. Een overkapping kan je kant en klaar als pakket kopen. Als je handig bent dan kun je die zelf op de plek in elkaar zetten.   

Trellisscherm als tuinscherm 

Als je op zoek bent naar een tuinscherm dan kan je tussen veel verschillende soorten kiezen. Een trellisscherm tuinscherm is in veel uitvoeringen te verkrijgen. Niet alleen in verschillende maten en houtsoorten, maar ook totaal verschillende uitvoeringen. Als je bijvoorbeeld een scherm wilt die nog een beetje licht doorlaat dan kun je kijken naar een Jasmijn scherm. Die heeft een maaswijdte van 2,2 cm. Hierdoor heb je veel beschutting maar kan wel wat licht binnenkomen. Een raamwerk zou ook geschikt zijn want dit is gemaakt met betonijzer en heeft gaten van 7,5 cm. Je kunt hier verschillende soorten platen tegen op laten groeien. Een shutterscherm heeft horizontale planken en hierdoor ben je beschut maar kan er nog wel een beetje licht binnenkomen. Wil je een gesloten hekwerk dan is een plankenscherm geschikt. Die is volledig afgesloten.

Een geschikte overkapping

Als je heerlijk beschut in de tuin wilt zitten dan kan een overkapping ideaal zijn. Je kan kiezen uit veel verschillende soorten overkappingen. De verschillen bij de overkappingen zitten voornamelijk in het soort dak. Je kan een overkapping neerzetten met een houten plat dak of een plat dak gemaakt uit polycarbonaatplaten. De keuze tussen deze daken kun je afwegen door te vragen of je alleen beschut wilt zitten of ook volledig in de schaduw. Daarnaast is een zadeldak ook mogelijk, maar dit is een overkapping met een punt. Dit kun je overal neerzetten in je tuin of naast je huis. Een kapschuur is ook nog een mogelijkheid waarin je dak in een punt loopt met 1 zijde meer aflopend. Dit kan fijn zijn aan de rand van je tuin, als je wil dat je zicht achter afgesloten wordt. Wat je ook zoekt, een overkapping kun je in veel uitvoeringen en maten vinden.

Geef een reactie