Blogartikelen over business, lifestyle & meer

Blog

Een stedentrip Valencia: voor als je van cultuur en paella houdt!

Je hebt misschien nog niet eerder aan Valencia, Spanje, gedacht als doel voor je volgende stedentrip, maar waarom eigenlijk niet? Een stedentrip Valencia is meer dan de moeite waard. Wat kun je allemaal doen tijdens je stedentrip Valencia? Waar staat deze stad om bekend? Het is bijna te veel om op te noemen. Maar om maar direct met de deur in huis te vallen: een stedentrip Valencia is niet compleet zonder dat je paella hebt gegeten. Deze overheerlijk rijstschotel met vis, schelp- en schaaldieren is een echte "must eat". Nergens in Spanje vind je betere paella dan in Valencia. Drink er een heerlijke cerveza bij en geniet van al het goede dat je zal tegenkomen op je stedentrip Valencia.

Een stedentrip Valencia is zo geboekt

Dat regel je namelijk heel gemakkelijk online. Je boekt behalve je vliegreis natuurlijk ook direct een hotel of een appartement. In het centrum van de stad of iets meer aan de buitenkant. Nu de wereld weer zo'n beetje van het slot gaat en steeds meer landen weer toeristen verwelkomen, is een stedentrip Valencia helemaal gemakkelijk geregeld. Wist je dat je in minder dan 2,5 uur van Schiphol naar Valencia vliegt? Het blijft natuurlijk belangrijk om de COVID-19 meldingen in de gaten te houden. Ook gelden eventuele maatregelen ook voor toeristen. Denk dan aan het dragen van een mondkapje of het verplicht afstand houden van elkaar.

Neem de tijd om te genieten van Valencia

Al hoef je er echt geen week voor uit te trekken. Wil je een lang weekend weg? Dan ben je in Valencia aan het goede adres. Loop van je hotel zo door het centrum en dan hup, het strand op. Ga lekker op een terrasje zitten om mensen te kijken of huur en fiets en ontdek de stad eens op een andere manier. Er is zoveel te zien en te beleven in Valencia, je kijkt je ogen uit!

Zorg dat je op zondag in Valencia bent

Als je tenminste van leuke koopjes houdt. Iedere zondag is er een grote rommelmarkt vlak bij het voetbalstadion. Je weet werkelijk niet wat je ziet. Rommelmarkt is trouwens eigenlijk de verkeerde term. Want natuurlijk is er ook rommel te vinden, maar over het algemeen zijn het juist leuke hebbedingetjes. Zorg dus vooral dat je voldoende ruimte hebt in je koffer om al die mooie spullen mee terug te nemen naar Nederland. Ben je moe van het slenteren? Plof dan vooral even neer op een terrasje!

Geef een reactie