Blogartikelen over business, lifestyle & meer

Blog

Roompot vs Landal in corona tijd

De lekkerste vakantieparken in Limburg

Schoon genoeg van de hele corona pandemie? En ben je op zoek naar de ultieme plek voor een weekje weg met de kinderen in de meivakantie? Een vakantie naar de zon zit er even niet in, maar ook in Nederland zijn er tal van plaatsen waar je goed tot rust kan komen. Bijvoorbeeld in Limburg.

Veel vakantieparken hebben aangepaste regelingen in verband met de corona pandemie. De meeste parken zijn gewoon open, maar sluiten sommige van hun voorzieningen. In deze blog, vertel ik hoe Roompot en Landal een veilig vakantie mogelijk maken en laat ik je zien dat er nog steeds genoeg te doen is.

Roompot Vakantiepark

Ook al moet Roompot veel voorzieningen sluiten, probeert het toch zo veel mogelijk aan te bieden. De fietsverhuur van het park is gewoon geopend, en kan eenvoudig buiten opgehaald worden zonder in contact te hoeven komen met medewerkers. Ook de buitenspeeltuinen zijn gewoon geopend. Om veilig spelen mogelijk te maken is er een duidelijke in- en uitgang aangegeven en moeten kinderen hun handen wassen alvorens het speelterrein te betreden. Ook de minigolf is gewoon geopend voor gezinnen. Eetgelegenheden bezorgen maaltijden aan huis, en de snackbars zijn geopend om eten af te halen. Het park kan geen begeleide activiteiten aanbieden, maar biedt online wel Do It Yourself activiteiten aan. Ook Koos Konijn, de mascotte van het park, zal af en toe op veilige afstand opduiken. Hoewel zwembaden vooralsnog gesloten zijn, kunnen ouders nog steeds in de wellness terecht voor gezichtsbehandelingen. Twee leuke Roompot vakantieparken zijn roompot weerterbergen en roompot bungalowpark Schin op Geul.

Landal Greenparks

De Landal parken zetten in deze tijd juist in op rust en ontspanning. De focus ligt op het genieten van de natuur en omgeving. Limburg is dan ook wel de ideale omgeving om te wandelen of wielrennen. Groepsactiviteiten aanbieden is verboden, maar het park biedt wel activiteiten aan voor twee personen of een huishouden. Zoals fietsverhuur, minigolf en de zogenaamde ontdek-scharrelbox. In plaats van groepsactiviteiten biedt ook Landal activiteiten voor thuis aan. Hier voor kunnen materialen worden gereserveerd of gekocht bij het Fun & Entertainment pick up point. Ook Bollo de Beer loopt nog rond in het park, maar houdt wel gepaste afstand. De outdoor spor ten spel activiteiten zijn geopend naar de richtlijnen van het RIVM. Ook Landal biedt een maaltijd aan voor afhalen of bezorgen. Vakantiepark de Lommerbergen, Hoog Vaals zijn goede bestemmingen voor kinderen. Landal Kasteeldomein de Cauberg en Landgoed Aerwinkel zijn rustiger van aard.

Genieten van de natuur, dat kan gelukkig nog wel in tijd van corona. Logischerwijs is dat waar de parken, gesitueerd in het prachtige heuvelrijke landschap van Limburg, op inzetten. 

Geef een reactie