Blogartikelen over business, lifestyle & meer

Blog

Last van je gehoor? Bezoek een audicien

Als u problemen heeft met horen, is het misschien tijd om naar een audicien te gaan. Er zijn veel verschillende soorten gehoorverlies en het is belangrijk om erachter te komen welk type gehoorverlies u heeft. In deze blog vindt u informatie over de verschillende soorten gehoorverlies en wat u eraan kunt doen. Er zijn veel verschillende soorten gehoorverlies. Enkele van de meest voorkomende typen zijn conductief gehoorverlies, perceptief gehoorverlies en gemengd gehoorverlies. Conductief gehoorverlies wordt veroorzaakt door een obstructie in het buiten- of middenoor.

Conductief gehoorverlies

Conductief gehoorverlies wordt veroorzaakt door een obstructie in het buiten- of middenoor. Deze obstructie blokkeert de overdracht van geluid naar het binnenoor. De obstructie kan het gevolg zijn van een opeenhoping van was, een middenoorontsteking of een probleem met het trommelvlies. Conductief gehoorverlies kan worden behandeld door de obstructie uit het buiten- of middenoor te verwijderen.

Perceptief gehoorverlies

Perceptief gehoorverlies wordt veroorzaakt door schade aan het binnenoor of de gehoorzenuw. Dit type gehoorverlies is blijvend en kan niet worden genezen. Het type perceptief gehoorverlies hangt af van waar de schade zich bevindt. De drie meest voorkomende soorten perceptief gehoorverlies zijn cochleair, retrocochleair en gehoorzenuw. Cochleair gehoorverlies treedt op wanneer de haarcellen in het binnenoor beschadigd zijn. De meest voorkomende oorzaak van cochleair gehoorverlies is blootstelling aan harde geluiden. Retrocochleair gehoorverlies treedt op wanneer er schade is aan het deel van het binnenoor dat in verbinding staat met de gehoorzenuw. De meest voorkomende oorzaak van retrocochleair gehoorverlies is een virale infectie.

Verschil conductief en perceptief gehoorverlies

De behandeling van conductief en perceptief gehoorverlies is afhankelijk van het type gehoorverlies en de oorzaak van het gehoorverlies. Conductief gehoorverlies wordt meestal behandeld door de obstructie uit het buiten- of middenoor te verwijderen. Perceptief gehoorverlies wordt meestal behandeld met hoortoestellen. Gemengd gehoorverlies wordt meestal behandeld door de obstructie uit het buiten- of middenoor te verwijderen en hoortoestellen te gebruiken.

Geef een reactie