Blogartikelen over business, lifestyle & meer

Blog

Isolatiemateriaal heeft veel voordelen

Is jouw woning of bedrijfspand niet goed ge"isoleerd? Dan krijg je zeker te maken met hoge energiekosten en warmteverlies. Natuurlijk wil je dat voorkomen. Je kunt hoge energiekosten en warmteverlies voorkomen door isolatiemateriaal te gebruiken. Dankzij dit isolatiemateriaal ervaar je warme winters en koele zomers. Je hebt dus gezorgd voor meer comfort. Bovendien bespaar je fors op de energiekosten. Dat zijn niet de enige voordelen van een goede isolatie. Isolatie is namelijk ook goed voor het milieu. Ook wordt door isolatie het geluid gedempt. Er zijn dus heel veel redenen om isolatiemateriaal te gaan gebruiken. 

Isoleren met minerale wol

Er zijn diverse soorten isolatiemateriaal. Je kunt bijvoorbeeld minerale wol gebruiken, Glaswol en steenwol zijn voorbeelden van minerale wollen. Zowel glaswol als steenwol zijn rot- en schimmelvrij, waterafstotend en onbrandbaar. Bovendien hebben zowel glaswol als steenwol een uitstekende geluidsisolatie. Glaswol, een isolatiemateriaal dat bestaat uit lange glasvezels, is licht van gewicht, heeft een grote flexibiliteit en kan eenvoudig worden gecomprimeerd. Daardoor sluit glaswol perfect aan. Bovendien is glaswol, dat gebruikt kan worden om een muur, een dak, een plafond, een spouwmuur of kruipruimtes te isoleren het meest milieuvriendelijke materiaal. Steenwol, dat gemaakt is uit vezels van vulkanisch gesteente, heeft vezels die korter en brosser zijn dan de vezels van minerale wol. Steenwol, een materiaal dat een hoge druk aankan, wordt gebruikt bij het isoleren van een dak, een spouwmuur, een muur of kruipruimtes. Steenwol wordt overigens niet alleen gebruikt om woningen of bedrijfspanden te isoleren. Van steenwol kan men ook gevelbekleding maken.

Kruipruimte isoleren, dakisolatie en vloerisolatie

Je wilt je kruipruimte isoleren. Dan kun je gebruikmaken van diverse soorten isolatiemateriaal. Je kunt dan onder andere gebruik maken van isolatieparels of isolatiechips. Voor het isoleren van een kruipruimte kun je ook steenwol, glaswol, minerale wol of EPS gebruiken. Deze materialen worden bij het isoleren van de kruipruimte tegen de onderkant van de vloer geplaatst. Wil je het dak isoleren? Dan kun je gebruikmaken van steenwol, glaswol, EPS, XPS en PIR. Wil je de vloer isoleren? Dan kun je gebruikmaken van steenwol, glaswol EPS isolatie, XPS en PIR isolatie. De genoemde materialen worden overigens niet alleen toepast bij het isoleren van kruipruimtes, daken of vloeren. Andere toepassingsmogelijkheden van de genoemde materialen zijn plafondisolatie, muurisolatie, gevelisolatie, wandisolatie en plat dakisolatie.

Isolatie kopen

Het je besloten om isolatiemateriaal te kopen? Dat kun je doen bij een webshop. Je kunt natuurlijk ook de vestigingen van het bedrijf bezoeken. Daar krijg je ongetwijfeld een goed advies bij het uitkeizen van het juiste materiaal. Het kopen van dit materiaal is doorgaans een forse investering. Gelukkig kom je hoogstwaarschijnlijk in anmerking voor isolatiesubsidie. Dan ontvang je via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis vijf euro per vierkante meter. 

Geef een reactie