Blogartikelen over business, lifestyle & meer

Blog

Heerlijk met de hond op pad!

Steeds meer mensen trekken er met hun trouwe viervoeter op uit. Grotendeels voor hun dagelijkse wandelingetje maar ook steeds vaker zien we mensen afreizen naar het bos, duin of de hei. Hier kun je urenlang wandelen met je hond wat niet alleen goed is voor je hond voor ook voor jezelf. Maar hoe bereid je, je eigenlijk voor als je met de hond op pad gaat?

Juiste uitrusting

Wanneer je op pad gaat met de hond is het belangrijk dat jullie beide een goede uitrusting hebben. Met de uitrusting bedoelen we voor mensen de juiste kleding en voor de hond het juiste tuig en/of halsband. Een lange wandeling maken is voor jullie beide een erg goede bezigheid maar als je niet de juiste uitrusting draagt kan het zorgen voor enkele lichamelijke ongemakken. Denk bijvoorbeeld aan blaren bij verkeerde schoenen en bij schuurplekken bij een niet goed passend tuig. Voor de eigenaar zijn dus goede schoenen in eerste plaats belangrijk maar ook de juiste jas en broek. Wanneer je te veel of te warme kleren aan hebt zal dit alleen maar in de weg zitten tijdens het wandelen maar te weinig kleren is ook niet comfortabel. Wat betreft je hond; Zorg ten alle tijden voor een goed passend tuig. Een goed passend tuig zit mooi aangesloten aan het lichaam zonder te knellen. Voor lange wandelen verkiezen we altijd een tuigje boven een halsband omdat de druk hiermee beter wordt verdeeld. Een combinatie van beide is ook prima en biedt nog een beetje extra veiligheid

Vervoer

Als jullie een lange wandeling gaan maken, welk vervoersmiddel kiezen jullie dan om op plaats van bestemming te komen? De meeste mensen kiezen voor de auto maar vergeet ook zeker de fiets niet. Ook op de fiets kun je, je hond meenemen. Voor kleinere honden bestaan er speciale fietsmandjes en voor grotere honden is de hondenfietskar bedacht. Je hond kan dan in de kar terwijl jij aan het fietsen bent. Alleen maar het beste voor onze trouwe viervoeters.

Eten en drinken

Tijdens de wandeling zal je hond af en toe ook wel eens wat rennen en spelen. Heerlijk om even lekker uit te razen maar daar krijgen ze wel honger van. Een lekkere snack voor onderweg is nooit verkeerd en kan ook worden gebruikt als beloning. Op warmere dagen is het ook van groot belangrijk om voldoende water mee te nemen. De honden krijgen het dan snel warm en wat verkoeling kan geen kwaad. Liever niet de hele weg de waterfles mee tillen? Zorg er dan voor dat je wat in de auto hebt liggen en geef je hond meteen wat te drinken als jullie weer terug bij de auto zijn.

Geef een reactie