Blogartikelen over business, lifestyle & meer

Blog

Hoe een auto volgsysteem kan bijdragen aan jouw business

Als je werkzaam bent in de transportsector heb je vast wel eens gemerkt dat dingen niet altijd gaan zoals je verwacht. Zeker als beheerder van een wagenpark kan het een uitdaging zijn om kosten en baten tegen elkaar op te wegen. Auto’s die veel sneller onderhoud nodig lijken te hebben, wagens die niet op tijd terug zijn of andere problemen zijn dagelijkse kost. Er is echter een manier om dit voor eens en voor altijd op te lossen. Namelijk door gebruik te gaan maken van een auto volgsysteem.

Er zijn verschillende van dit soort trackingssystemen op de markt, in een tal van verschillende aanbieders. In dit blog wordt specifiek verteld over het auto volgsysteem van Verizon Connect. Hier leer je alles over de voordelen van een fleet management systeem, hoe het jouw bedrijf kan helpen groeien en efficiënter te werken. Benieuwd naar de voordelen? Lees dan snel hieronder wat er te vertellen valt over het auto volgsysteem van Verizon Connect.

Het meest veelzijdige auto volgsysteem

Al deze functionaliteiten komen samen in een handige mobiele app. Hierbij krijg je een near-realtime overzicht van de activiteiten binnen uw wagenpark. Deze inzichten zorgen ervoor dat de kosten worden verlaagd voor bijvoorbeeld benzinekosten, maar denk ook aan de uren van administratie die worden bespaard met het overzichtelijk in beeld brengen van de data in één app. Op deze manier halen zowel de organisatie en haar werknemers het meeste uit iedere werkdag. Hoe dit kan? Door de verschillende en veelzijdige functionaliteiten die het systeem biedt. Hieronder staan er enkele toegelicht.

Analyseren met een overzichtelijk dashboard

Door middel van een dashboard dat op ieder device online beschikbaar is kan tot wel twee jaar aan data worden opgeslagen. Op deze manier kan nauwkeurig worden geanalyseerd wat de prestaties zijn geweest en hoe de organisatie en haar medewerkers is gegroeid. Met het opslaan van deze gegevens kan ook snel een onderzoek worden gestart naar een ongeluk of schadeclaim. Check simpelweg de gebeurtenissen en speel het terug om te zien hoe het eraan toe is gegaan.

Maar niet alleen onderzoek naar schade of ongelukken wordt hierdoor mogelijk gemaakt. Ook het doen van onderzoek naar trends en het maken van voorspellingen wordt mogelijk gemaakt op basis van eerdere gebeurtenissen. Bekijk de rapportages van een paar jaar geleden en maak gegronde beslissingen die jouw organisatie naar het volgende niveau gaan brengen.

Werk efficiënter en nauwkeuriger

Met het auto volgsysteem van Verizon wordt het niet alleen mogelijk gemaakt om de uren van jouw werknemers te monitoren, maar ook of zij voldoen aan de richtlijnen die de EU-wetgeving voorschrijft omtrent het maximale aantal gereden uren of het minimaal aantal gehouden uur pauze. Door inzichten te verkrijgen in deze data kan jij als beheerder jouw werknemers gerichter coachen en zorgen dat zij meer uitgerust de weg op gaan. Hierdoor wordt de kans op ongevallen uiteraard verminderd. Iets wat hier nog meer aan bijdraagt is het instellen van automatische alerts voor chauffeurs op basis van te hard remmen, snelheidsovertredingen en nog veel meer.

Het monitoren van uren brengt verder nog als voordeel met zich mee dat de ritten efficiënter kunnen worden ingepland. Wanneer er een medewerker klaar is met zijn of haar rit, kan jij zien hoe de volgende ingepland kan worden. Ook kan je de dichtstbijzijnde medewerker met specifieke vaardigheden of een bijzonder voertuig naar de juiste klus sturen. Met het leveren van nauwkeurige ETA’s zitten klanten nooit te wachten op jouw werknemer.

Geef een reactie