Blogartikelen over business, lifestyle & meer

Blog

Het bestellen van een DNA test

Wanneer je vragen hebt waarvoor een DNA test nodig is dan kun je een DNA test online bestellen. Voor verschillende vragen over je DNA zijn verschillende DNA testen beschikbaar. Je kunt hierbij denken aan een vaderschapstest, moederschapstesten, broer-zus test, genealogietest en familierelatietesten. Een vaderschapstest is ook als prenatale test beschikbaar. De vaderschapstest is rechtsgeldig en kan je uitsluitsel geven. Een moederschapstest geeft verwantschap aan via de moederlijke lijn waardoor dit ook geschikt is voor (half)broers en (half)zussen. Je kunt ook broer en zus verwantschapstesten en familierelatie testen af laten nemen als je hier uitsluitsel over wilt. Als je afvraagt waar je grootouders vandaan komen, dan kun je een DNA test gebruiken om je afkomst te achterhalen. 

Soorten vaderschapstesten

Wanneer je wilt weten of je de vader van je kind bent dan kun  je een vaderschapstest afnemen. Je kunt de test natuurlijk ook afnemen als je zekerheid wilt wanneer je afvraagt of je vader je biologische vader is. Een vaderschapstest kun je makkelijk thuis uitvoeren. De DNA test kun je afnemen door met een wattenstaafje wangslijm af te nemen. Dit stuur je op en laat je analyseren. Een test geeft minimaal 99,999% zekerheid. De prenatale vaderschapstest kan veilig afgenomen worden. Je hoeft geen vlokkentest of vruchtwaterpunctie af te nemen. Vanaf week 8 zal het DNA van de baby in het lichaam van de moeder worden opgenomen. Hierdoor kan het wangslijmvlies voldoende informatie geven voor een vaderschapstest. 

Moederschapstesten en familietesten 

Een moederschapstest geeft uitsluitsel op de vraag of moeder en kind biologisch verwant zijn. Vaak zie je dit als binnen je familie vragen zijn of wanneer je met een adoptiezaak bezig bent. Dit kan je meer zekerheid geven doordat de testen zeer betrouwbaar zijn. Een X-chromosoomtest is ook wel een DNA test die je kan gebruiken voor vragen binnen de familie. Je kunt dit gebruiken als je zeker wilt weten of nieuwe familieleden wel familie zijn en om biologisch verwantschap in de moederlijke lijn te testen. De test gericht op het moederschap kun je dan ook gebruiken voor broers en zussen. De test is dan ook geschikt voor halfbroers en halfzussen. Je kunt ook verder in de familie testen. Het X-chromosoom blijft binnen meerdere generaties bijna gelijk waardoor je de testen ook in deze familielijnen voor bijvoorbeeld neven en nichten kan gebruiken. 

Biogeografische afstammingstest

Als je afvraagt waar je grootouders vandaan komen, dan kun je een DNA test gebruiken om je afkomst te achterhalen. Via deze test kun je zien uit welke landen en gebieden je voorouders komen. Je krijgt de verschillende gebieden percentueel gezien op een rij waardoor je meer inzicht krijgt in je etniciteit en genetische genealogie.

Geef een reactie