Blogartikelen over business, lifestyle & meer

Blog

Ga je een houten tuindeur aanschaffen? Hier moet je op letten! 

Ben je bezig met de (her-)inrichting van je tuin? Dan kan een goede tuindeur natuurlijk niet ontbreken. De mooiste tuindeuren zijn van een kwalitatief hoogwaardige houtsoort, die mooi past bij de schutting of het hek van de tuin. Maar hoe kies je nu de juiste tuindeur, en waar moet je op letten bij het aankoopproces? Je leest het in dit blog! 

 

De afmetingen van de tuindeur

Het eerste belangrijke aandachtspunt bij het aanschaffen van een nieuwe houten tuin- of houten poortdeur, is het formaat van de deur. Er zijn veel verschillende tuindeuren beschikbaar van uiteenlopende breedtes en hoogtes. Houdt er hierbij ook rekening mee of je de deur eventueel moet ophangen, waardoor de benodigde ruimte breder is dan je in eerste instantie zou denken. 

 

Het materiaal van de tuindeur

Zeker voor producten die gedurende hun gehele levensduur buiten staan, zoals tuinhout en -schuttingen, is het materiaal van cruciaal belang. Wil je een houten tuindeur aanschaffen? Zorg er dan voor dat de deur gemaakt is van hoogwaardig materiaal wat goed bestand is tegen uiteenlopende weersomstandigheden. Je doet er goed aan om te kiezen voor de meest duurzame optie, als je budget dit toelaat. Hardhout is een zeer duurzaam materiaal en zeer geschikt als tuindeur. De prijs van hardhout ligt echter wel hoger dan de prijs van minder duurzame houtsoorten, zoals Douglas hout of vuren hout. Heb je al houten tuinschermen staan? Zorg er dan voor dat de houtsoort van de tuindeur aansluit bij de tuinschermen, zo vormt de omheining van je tuin een mooi geheel. 

 

Wat krijg je allemaal bij de tuindeur?

Het is een veelgemaakte fout bij mensen die een tuindeur aan gaan schaffen; het niet goed controleren wat er wel- en niet bij de prijs van de nieuwe tuindeur inbegrepen zit. Ga dus goed na of de tuindeur gemonteerd aangeleverd kan worden, of er een slot nodig is of dat dit al bijgeleverd wordt en of er plaatduimen bij de deur geleverd worden, of dat je deze nog los er bij moet bestellen. Zo heb je direct bij de levering van je nieuwe tuindeur plezier ervan. 

 

Zelf maken of toch kant en klaar kopen? 

Overweeg je om zelf een houten tuindeur te maken? Dit kun je, als je handig bent, doen door zelf een frame van staal te maken en deze vervolgens in te leggen met houten planken naar keuze. De houten planken kun je vervolgens vastboren op het stalen frame. 

 

Geef een reactie