Blogartikelen over business, lifestyle & meer

Blog

Foto’s of video opnamen maken met een drone

Als je graag creatief aan de gang wilt in de buitenlucht dan is een drone hiervoor erg geschikt. Met een drone kan je ervoor kiezen om foto’s te maken of video opnamen. De keuze is geheel aan jezelf. Een drone is een onbemand luchtvaartuig dat aan te sturen is met een tablet, mobiele telefoon of een afstandsbediening. Het luchtvaartuig bestaat uit vier rotoren en een middenstuk. Sinds 2019 worden drones steeds meer aan particulieren verkocht. Met een drone heb je eindeloze mogelijkheden. Je kan kiezen voor een klein model waarmee je binnen je huis opnamen kan maken of je kiest voor een groot model dat geschikt is voor gebruik in de buitenlucht. Via Bluetooth en WiFi kan je meestal gelijk je foto’s opslaan in de cloud of uploaden via je mobiele telefoon. Een andere optie is om je beelden op te slaan op je harde schijf.

Drones hebben eindeloze mogelijkheden

Een instapmodel kan enkele minuten in de lucht blijven en een duurder model kan een halfuur in de lucht blijven. Drones zijn eenvoudig te besturen met een afstandsbediening of mobiele telefoon. Gebruiksgemak is dan tegenwoordig ook geen probleem meer met deze vliegende apparaatjes. De meeste drones beschikken over een vaste camera. Met deze camera kan je foto’s van een hoge kwaliteit schieten en je kan tevens foto’s in RAW formaat maken. De meeste drones bieden de mogelijkheid om te filmen in Full HD. Door de strakke montage worden de beelden gestabiliseerd en hierdoor heb je weinig schokeffecten. Professionele drones beschikken eigenlijk altijd wel over een opnamefunctie in 4K. Tevens kan je met deze drones beelden in 360 graden maken. Deze drones zijn geschikt voor het filmen of fotograferen van landschappen of je kan er bijvoorbeeld evenementen of feestjes mee opnemen vanuit de lucht. Hierdoor krijg je geweldige beelden die eens wat anders zijn dan de standaard foto’s en video’s die vanaf de grond gemaakt worden.

Is vliegen met een drone moeilijk?

Tegenwoordig is het helemaal niet zo moeilijk vergelijken met vroeger om te vliegen met een drone. Voorheen was het een heel gedoe om een drone onder controle te houden en te besturen. Tegenwoordig kan je een drone gemakkelijk besturen via een afstandsbediening en deze kan je eventueel koppelen aan je mobiele telefoon. De keuze is aan jouw wat je gemakkelijker vind in dit geval. Daarnaast kan je met de functie van de GPS kiezen op welke positie de drone voor een langere tijd moet hangen. Ook kan je ervoor kiezen om via de GPS de drone naar een bepaalde plek te laten vliegen.

Geef een reactie