Blogartikelen over business, lifestyle & meer

Blog

Een perfect smoking overhemd vinden

Wanneer je een formele gelegenheid hebt, dan is een smoking de correcte dresscode. Een smoking is een net kostuum bestaande uit verschillende delen. Een smoking is een pak met een single-breasted jasje met klassieke revers. Hier draag je een bijpassende pantalon bij. Daarnaast draag je een bijpassend smoking overhemd. Voor een nette look is het belangrijk dat de smoking en het smoking overhemd goed past. Kies daarom zeker voor een smoking en een overhemd die een perfecte pasvorm heeft voor jou.

Het dragen van een smoking

Een smoking kun je naar verschillende nette gelegenheden dragen. Het is dan ook zeker een aanrader om een nette smoking en overhemd in huis te hebben. Verschillende gelegenheden waar de smoking geschikt voor is zijn formele evenementen, gala’s en andere feestelijke bijeenkomsten. Je kunt op de uitnodiging kijken naar de dresscode. Een smoking is passend voor een ‘black tie’, ‘cravate noire’, ‘avondkleding’ en ‘dinner jacket’. De smoking die je draagt bestaat dus uit een net jasje met bijpassende pantalon. Je kunt daarbij een zwarte strik met wit pochet dragen en een cumberband. De overhemd die je draagt is een overhemd speciaal voor smokings.

Een smoking overhemd

Een geschikte overhemd is speciaal aangepast om goed onder een smoking te zitten. Het is dan ook aan te raden om niet een regulier overhemd onder je smoking te dragen, maar een speciaal smoking overhemd. Het overhemd heeft een witte kleur die netjes bij je smoking past. De pasvorm is aangepast zodat de mouwen en kraag netjes uitkomen. Je kunt kiezen uit een overhemd met een kentkraag, platte kraag of vadermoordenaar kraag. Welke klassieke of moderne stijl kraag je kiest is afhankelijk van de rest van je pak en je smaak. Het overhemd heeft verder een blinde sluiting en manchetknopen. Een geplisseerde voorkant is een traditionele afwerking. Dit is de meeste nette voorkant. De gehele smoking overhemd is dan ook zo vormgegeven dat het in lijn staat met de etiquette. 

De details

De verschillende details voor je smoking zijn de manchetknopen, een zwarte strik, een wit pochet en een cumberband. Wanneer je een smoking overhemd aanschaft, krijg je het overhemd standaard met manchetknopen geleverd. Dit is ontzettend handig omdat het overhemd meteen onder je smoking gedragen kan worden. Het kiezen van eventuele nieuwe manchetknopen kan je smoking net wat persoonlijker maken. Een zwarte strik voor een smoking is tevens in verschillende soorten zwarte glans en groottes verkrijgbaar. Dit geldt ook voor je pochet en cumberband die je aan kan passen op je smaak. Het zijn de kleine details die je smoking helemaal af maken.

Geef een reactie