Blogartikelen over business, lifestyle & meer

Blog

De voordelen en functionaliteiten van Magento 2

Magento 2 is een krachtig eCommerce platform dat bedrijven van alle groottes en in alle sectoren kan helpen hun online aanwezigheid uit te breiden en te optimaliseren. Het platform biedt een scala aan geavanceerde mogelijkheden en is uitgerust met een flexibel thema- en plugin-systeem, waardoor het makkelijk kan worden aangepast aan de behoeften van elk individueel bedrijf.

Magento 2 inzetten

Wanneer je overweegt Magento 2 te gebruiken voor je eCommerce bedrijf, is het belangrijk om een gespecialiseerde Magento 2 ontwikkelaar in te huren die ervaring heeft met het bouwen van aangepaste Magento 2 websites. Ga bijvoorbeeld voor een PWA developer.  Dit zal ervoor zorgen dat je bedrijf de juiste functionaliteiten krijgt die het nodig heeft om online succesvol te zijn, en dat de website soepel draait en optimaal presteert.

Voordelen Magento 2

1. Een verbeterde performance en schaalbaarheid

Magento 2 is geoptimaliseerd voor een betere performance en schaalbaarheid. Dit betekent dat webshops die gebruik maken van Magento 2 sneller zullen laden, en beter in staat zijn om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van hun B2B webshop Magento.

2. Een verbeterde gebruiksvriendelijkheid

Magento 2 biedt een verbeterde gebruiksvriendelijkheid, waardoor het makkelijker is voor online shoppers om door de webshop te navigeren en producten te vinden. Daarnaast biedt Magento 2 ook een aantal nieuwe mogelijkheden, zoals een 'wishlist'-functie en een 'product compare'-tool, die het online shoppen nog aangenamer maken.

3. Een betere zoekmachineoptimalisatie

Magento 2 bevat een aantal nieuwe mogelijkheden voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), waaronder 'rich snippets' en een 'canonical tag'-functionaliteit. Dit maakt het makkelijker voor zoekmachines om de juiste producten te indexeren en weer te geven in de zoekresultaten.

4. Een verbeterde beveiliging

Magento 2 biedt een verbeterde beveiliging, waaronder een 'strict password een 'twomogelijkheid. Dit zorgt ervoor dat online winkels beter beschermd zijn tegen hackers en andere bedreigingen.

Je webshop blijven updaten

Het is belangrijk om je webshop te blijven updaten. Updaten is een breed begrip. We hebben het hierbij niet alleen maar over softwarematig updaten maar ook vooral over het toevoegen van nieuwe content en het up to date houden van je producten. Dit is belangrijk wanneer je steeds weer vernieuwend wilt zijn.

Promotie

Magento 2 biedt ook verschillende functionaliteiten aan m.b.t. promotie en online marketing. Het is namelijk belangrijk dat jouw producten terecht komen bij je klanten. Dit kan je op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan SEO, waarbij je je richt op vindbaarheid. Daarnaast kan je ook focussen op SEA, waarbij je gebruik maakt van advertenties. 

Geef een reactie