Gespeeld door LEMMEN & CO

"LUISTERJAZZ" is een tribute aan de gitaar en de harmonica. Instrumentale (fingerpicking) gitaar- en harmonicamuziek gespeeld door LEMMEN & CO in de stijl van bv Chet Atkins, Django Reinhardt, The Shadows, Toots Thielemans, Muddy Waters, John Mayall ("Room to move"). Dus niet alleen jazz/swing-standards, maar ook blues, boogie en country staan op het programma.
.

De ruim 45 minuten durende voorstelling is éen van de programma's van LEMMEN & CO en is als luistermuziek met name geschikt voor bijvoorbeeld cultuurfestivals, jazzfestivals, gitaarfestivals, voorprogramma's, (club)meetings etc... Geen muziek voor in de kroeg derhalve. Op verzoek kan een korte workshop gegeven worden over het verschil tussen jazz- en bluesharmonica. Harmonica's zijn dan ter plekke te koop voor 7,50.
Luister naar een 4-tal geluidsfragmenten (in totaal ruim 2 min.):


Gijs Lemmen is reeds 50 jaar met gitaar op de podia te vinden. In die periode zijn meer dan 20 CD's opgenomen met diverse muziekcollega's. In de jaren '70 is hij gitarist van de toenmalige populaire groep The Tumbleweeds (met o.a. "Somewhere Between"). Later volgen sessies en CD's met o.a mondharmonicaspeler Brian Locking (v/h basgitarist van de Engelse gitaargroep The Shadows), de australische gitarist Tommy Emmannuel, Boudewijn de Groot en The Continental Uptight Band.
website: www.gijs-lemmen.blogspot.com

Ruud Wegman heeft 50 jaar als sologitarist gespeeld, maar speelde daarnaast ook regelmatig harmonica. Niet zonder succes. Met Jet Harris, eerste basgitarist van The Shadows ("Apache" "Livin' Doll") maakte hij een kleine tour door Nederland en speelde mee op de CD. Ook is Ruud regelmatig gast bij de Engelse Sixtiesgroep The Scorpions ("Hello Josephine") en speelde hij mee op hun laatste CD.
website: www.bluesharmonica.nl

Arie Biesheuvel is een zeer ervaren drummer die het vak heeft geleerd van de legendarische drummer van The Dutch Swing College Band.
Elly Swets is al 25 jaar de vaste basgitarist(e) van Gijs.

Voor informatie (ook voor LEMMEN & Co):
Gijs Lemmen (glemmen@hetnet.nl) of Ruud Wegman (rcwegman@gmail.com). Tel 06 18151805

luisterjazz